Volvo presentarà una versió familiar del V90, el proper vehicle que fabricarà Volvo, al proper Saló de Ginebra. La marca sueca, segurament la que més i millor ha crescut els darrers mesos a Europa, prepara el desembarcament d’un nou model de tall familiar. Fa unes setmanes ja us vam portar les filtracions del model que ara es presenta.

volvo-v90-1

El flamant V90 es basa en el bastidor i el xassís del XC90 i del S90, i compartirà amb ells motors, peces mecàniques i tecnològiques. Ara bé, aquest nou V90 incorporarà les darreres evolucions tecnològiques en els camps de la seguretat, com el “Pilot Assist”, un pas més vers la conducció autònoma. També incorpora un sensor per detectar obstacles a la carretera, com per exemple grans animals.

volvo-v90-4

La gamma de motors inclourà dos propulsors dièsel (anomenades D4 de 190cv i D5 de 235cv) i dos benzina, anomenades T6, de 235cv i T8, de 320 cv de potència. Aquest darrer propulsor de benzina, el T8, anirà associat a un propulsor elèctric a l’eix posterior que permet homologacions de consum de combustible de poc més d’un litre als 100 quilòmetres, una xifra realment espectacular.

Totes les versions es poden associar a un canvi manual de sis velocitats o al conegut canvi automàtic de vuit velocitats, i a la plataforma de tracció davantera, híbrida (tèrmic davant i elèctric darrera) o total.

volvo-v90-2

Estèticament, el nou V90 segueix el llenguatge estètic iniciat pel XC90, i els seus grups òptics davanters en forma de martell de Thor. També les nervadures laterals, la visió posterior o la calandra davantera segueixen l’estil marcat pel seu germà de gamma, assolint un equilibri fantàstic entre esportivitat, elegància i funcionalitat.

volvo-v90-3-660x330

Els interiors del V90 segueixen també sorprenent per la seva qualitat i confort, dignes de qualsevol vehicle Premium europeu. Seients amb calefacció, climatitzador trizona, interacció tecnològica mitjançant una tablet… un vehicle pensat en garantir el benestar dels ocupants.

Volvo-S90-56