Avui BMW compleix 100 anys. I ho fa en plena forma, havent-se consolidat arreu del planeta com el fabricant de referència de vehicles Premium amb ànima esportiva. I per celebrar-ho, ens convida a imaginar com serà el món dels automòbils els propers cent anys, i com els bavaresos pretenen encapçalar la revolució tecnològica que es preveu els propers anys.

bmw100

El concept car Vision Next 100 ens ensenya un futur encaminat vers la conducció autònoma, cotxes intel·ligents i connectats en xarxa, que a més sabran llegir els gestos corporals del conductor i els ocupants del vehicle mirant de garantir confort i seguretat.

El propi cotxe no seria de metall, si no una combinació de plàstics i fibra de carboni. BMW no ha desvetllat quina mena de motor o propulsor utilitzaria el seu concept car.

bmw1004

Però el Vision Next 100 ens convida a poder conduir-lo (BMW no pot abandonar el seu propi ADN) amb una funció anomenada “Boost”, que orienta tot l’interior en el conductor i la recerca del seu plaer al volant. Ara bé el mode “easy” permet que el cotxe circuli amb un mode autònom, i permet més espai pel conductor i ocupants del vehicle.

bmw1003

Pel que fa al disseny, BMW segueix apostant per línies i formes evocadores i esportives, al presentar un cupè de dos volums de caire esportiu. La tradicional calandra segueix presidint el frontal del BMW, però amb uns fars davanters força allunyats de les formes emprades pels bavaresos els darrers anys.

bmw1002