Toyota prepara un SUV del segment B per competir amb el Nissan Juke, un autèntic súpervendes a Europa i el referent del seu segment. I vol fer-ho amb una proposta tecnològica i ecològica, amb un model híbrid i carregat de tota la tecnologia que pot oferir la casa japonesa per discutir el tro del segment als seus compatriotes de Nissan. Aprofitant el saló de Ginebra, Toyota ha presentat el seu nou model al gran públic.

CH-r 2

I és que el nou model es posicionarà per sota del RAV4 en la gamma actual de Toyota, competint amb vehicles consolidats com el ja esmentat Juke, el seu cosí Renault Captur i el Fiat 500X (o el flamant Q2, que s’acaba de presentar).  Què pot oferir Toyota que esdevingui diferent als seus competidors? Toyota vol conquerir el mercat amb un model híbrid, que associarà un motor híbrid 1.8 que eroga 122 cavalls que permetrà homologar emissions de C02 molt baixes, de només 90 grams al quilòmetre.

La gamma es completa amb un segon motor de benzina 1.2 turbo que erogarà 115 cavalls. Qualsevol dels dos motors (l’híbrid i el “downsized” de benzina) es poden associar a una caixa manual de sis velocitats o un canvi automàtic CVT.

C-HR

Estèticament, el C-HR és fruit d’un disseny plenament contemporani, molt de l’escola japonesa. Els fars allargats al frontal, i en forma de C a la part posterior ens recorden als d’altres models japonesos i coreans (Civic, per exemple), mentre que la caiguda del pilar C sobre el maleter i la seva fisonomia evoca directament al Juke. Especialment interessant resulta la inserció de la maneta de les portes posteriors, que queden dissimulades a la línia del sostre del vehicle i no pas al lateral, com és corrent i habitual.