Dues setmanes després de les dues primeres cites, el campionat andorrà de velocitat sobre gel –organitzat per l’Automòbil Club d’Andorra– torna al primer pla amb altres dues cites, la G3 en horari de matí, i la G4 en horari de tarda, totes dues el dissabte 30 de gener en el Circuit d’Andorra, situat al Port d’Envalira.

78c53311-4cec-4884-95ef-65dfefa45137

Segons sembla en l’arrencada de les GSeries, aquest any la igualtat pot ser una de les tòniques de totes les competicions. Si bé Nil Solans (Peugeot-Totcar Sport) es va adjudicar les dues proves, la veritat és que tant Carlos Ezpeleta (Ford-ZR), com Alex Arroyo (Citroën-ZR), Ferran Monje (Mitsubishi-PCR), com el seu propi germà de Nil, Jan Solans (Peugeot-PCR), es van mostrar capacitats per competir amb garanties amb l’actual Campió.

8ab1990f-4c85-458c-b34a-b862456e5756

La provisional del campionat ofereix ja una mostra clara del que es comenta, però qualsevol petita relliscada en aquestes dues properes cites poden descartar a qualsevol d’ells, de manera que la G3 i la G4, que quan finalitzin suposarà superar la meitat de les GSeries, són una cita en la qual la lluita està servida però per sobre de tot, aquesta confrontació de tots contra tots és molt emocionant.

Els cotxes rodaran al Circuit d’Andorra en el sentit de gir invers a l’habitual, això és, amb la sortida en lleugera baixada i la forta frenada a dretes que tantes emocions ha creat en el passat. Serà aquesta una manera de comprovar com s’adapten els pilots a un circuit que d’aquesta forma es mostra completament diferent a l’habitual.

252dc9c4-0295-4db8-af37-98de920d9d72

La participació serà la ja vista en la primera cursa amb l’afegit de nous convidats per part del MotoGP Team, que faran la prova més mediàtica i popular. La llista d’inscrits es tancarà a última hora del proper dijous dia 28, i mostrarà un planter en el qual no faltaran els quatre Joves Pilots de l’ACA, que aquest any són els protagonistes de ‘The Duelo’: Marcel Besolí, Jaume Jou, Edgar Montellà i Ingrid Rossell, que ja en les dues primeres curses van demostrar l’encert de la mesura en protagonitzar grans actuacions al volant dels GSeries Prototype de PCR Sport.

Siguin les que siguin les condicions climatològiques, el Circuit d’Andorra estarà en immillorables condicions. La tècnica i el treball emprats per l’equip de pista, dirigit per Marcel Besolí, té una habilitat innata per oferir als pilots les millors condicions de pis en una jornada que, com la primera, serà de gran tragí amb activitat durant més de 10 hores.

Horaris de la G1+G2
El format de cursa estrenat fa dues setmanes es va mostrar atapeït però amb un ritme que permet una contínua activitat dels pilots, la qual cosa fa augmentar notablement les possibilitats de rodar, que al cap i a l’últim és el que tots desitgen. Els entrenaments lliures i cronometrats de la G3 es disputaran entre les 9.10h i les 10.30h, mentre que duels, sèries i finals (2 amb podi independent per a cadascuna d’elles) s’aniran encadenant fins a les 13.30h. Una breu pausa per agafar forces, menjar i re-condicionar mecàniques i pista, plantarà a tots a les 15.10h, hora en la qual donaran inici els entrenaments de la G4, amb tot el procediment habitual fins a les 19.30h, moment de l’última final, amb el podi a continuació.

Classificació provisional GSeries 2016
1-Nil Solans (Peugeot/Totcar Sport), 87 punts
2-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 82 punts
3-Alex Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 71 punts
4-Jan Solans (Peugeot/Totcar Sport), 62 punts
5-Fernando Monje (Mitsubishi/PCR Sport), 59 punts
6-Ferran Monje (Mitsubishi/PCR Sport), 52 punts
7-Loris Capirossi (Peugeot/MotoGP Team), 50 punts
8-Manel Guiral (Peugeot/Med Comp-Crèdit Andorrà), 42 punts
9-Manel Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 37 punts
10-José Roger (Citroën/MotoGP Team), 33 punts
etc. fins a 21 classificats