El segment dels SUV-B cada cop té més adeptes al mercat europeu. El segment, dominat per vehicles com el Nissan Juke, el Mazda CX-3 o el Fiat 500X és un caramel llaminer que ha cridat l’atenció del grup Volkswagen, que ja preveu un desembarcament al segment de la mà del futur Audi Q2 i un hipotètic totcamí Seat basat en la plataforma del Seat Ibiza.

Però Volkswagen té preparada una sorpresa de cara al proper saló de Gènova, amb la presentació d’un totcamí «concept car» que es basaria en la plataforma d’un Polo. Aquest nou prototip, que rebria el nom de T-Cross, aprofitaria l’experiència dels de Wolfsburg amb vehicles exitosos com el Tiguan o el Tuareg, que precisament ara preparen noves generacions de models basades en la plataforma multimodular MQB.

T-Cross

Segons fonts de a pròpia companyia, el T-Cross serà el germà (o germana) petit d’un altre futur model, que rebrà el nom de T-Roc, basat en la plataforma MQB i que seria una mena d’elevació del Golf, fins i tot compartint molts elements mecànics i estètics. Val la pena esmentar que si bé els noms T-Roc o T-Cross no són definitius, és revelador l’ús de la lletra T (Tiguan, Tuareg…) per anomenar els totcamins dels de la Baixa Saxònia.

T-Roc

Aquests nous models podrien emprar motors de mecànica dièsel, benzina o híbrida endollable, gràcies a les noves tecnologies desenvolupades pel grup. També es preveu que podrien rebre sistemes de tracció davantera o total, en funció del motor i el nivell d’acabaments requirit.

Estèticament, s’espera que el T-Cross no s’allunyi massa del llenguatge estètic del Polo (com tampoc ho farà el T-Roc respecte el Golf). No debades, el responsable en cap del seu disseny és l’alemany Klaus Bischoff, responsable entre d’altres de dissenys tan reeixits i celebrats com l’actual generació del Passat.