Encara no fa una setaman us vam presentar el nou Seat Ibiza Cupra, la nova versió amb que els de Martorell pretenen conquerir el cor dels aficionats als cotxes prestacionals arreu del planeta. Doncs bé, Seat ens ha tornat a sorprendre amb un cotxe prestacional que promet esdevenir una de les novetats més atractives de cara al proper saló de Frankfurt. Es tracta del nou Seat León Cupra, ara amb 290 cavalls de potència, xifra mai abans assolida per la marca catalana.

El nou Seat León Cupra també serà, novament, el cotxe més potent de la seva gamma, gràcies als gens menyspreables 290cv que erogarà el seu motor 2.0 TSI. Això són deu cavalls de potència més dels que erogava actualment, per bé que no iguala els 300cv que té el nou Golf R, que continua essent el compacte més potent del grup VAG.

A més, aquest nou León Cupra també presenta millor parell (que arriba ara als 350 Nm) associat a un canvi DSG de set velocitats (el nou Golf R equipa un DSG de sis velocitats, a priori més apte per potències considerables que no pas el de set). Aquest purasang compacte també té una acceleració superior a la del seu antecessor, per bé que gairebé imperceptible (tot just una dècima menys en el 0-100).

Més perceptible hauria de ser les millores electròniques del nou León Cupra, que ara equiparà un nou diferencial autoblocant al tren davanter, una direcció progressiva (que s’endurirà en funció de la velocitat i el mode de conducció seleccionat) i sobretot el control de xassís adaptatiu DCC, que hauria de permetre unes reaccions més àgils, nobles i esportives del ja de per sí excel·lent compacte esportiu català.

Tanmateix, Seat no anuncia una versió amb tracció total (cosa que sí equipen els seus “cosins” Golf R i Audi S3, i que podrien fer del català el compacte esportiu definitiu al mercat). Aquest Cupra seguirà amb la tradició de cotxes passionals de tracció davantera de la marca catalana.

On el nou León Cupra sí presenta novetats és en el sistema d’escapament del cotxe de sèrie , que ara emet un so més refinat, i en el “Performance Pack” disponible, que ara equipa pinces de fre Brembo perforades, unes llandes de dinou polsades exclusives i uns pneumàtics Michelin Pilot Sport Cup 2.

Haurem d’esperar fins al primer trimestre de 2016 per començar a veure els primers León Cupra als concessionaris, a un preu base de 33.600 €. Així mateix, estarà disponible en carrosseries familiars (ST), Cupè (SC) de tres portes o compacte “Hatchback” de 5 portes. També podrem escollir entre el canvi manual de sis velocitats o el ja esmentat DSG de set velocitats, que homologa un consum mig sorprenent de 6’5 litres als cent quilòmetres.