Seat presentarà avui (20.00h) el nou Seat Ateca, el SUV del fabricant de Martorell. Tanmateix, les primeres imatges oficials ja s’han filtrat a la xarxa, tal com acostuma a passar en aquesta mena d’esdeveniments.

El nou SUV mantindrà el caràcter Seat i el llenguatge estètic de la marca, amb les línies anguloses, el predomini de línies rectes i els característics fars ja icònics del fabricant de Martorell.

seat-xcdew35rfd-ateca-324

El nou Ateca tindrà una limitada oferta de motors, sobretot pel que fa a les mecàniques benzina. Ara bé, al partir de la nova plataforma multimodular MQB de Volkswagen, l’Ateca podrà disposar de tracció total o davantera, i el canvi automatitzat DSG.

seat-xcdew35rfd-ateca-322

Els compradors que desitgin un motor de benzina poden adquirir un modest 1.0 TSI tricilíndric que erogarà 116 cavalls o optar per un 1.4 TSI equipat amb tecnologia de desconnexió activa de cilindres (ACT). El motor 1.4 erogarà una potència de 150 cavalls i pot associar-se a un sistema de tracció total i al canvi automatitzat DSG.

seat-xcdew35rfd-ateca-326

Seat sap que el gruix de vendes es centrarà en les mecàniques dièsel, i per això presenta una major oferta de models amb aquesta mecànica. La gamma arrenca amb un 1.6 TDI de 116 cavalls, i la completa un 2.0 TDI de 150 o 190 cavalls. Aquest darrer motor de sèrie anirà associat al canvi DSG i al sistema de tracció total.

seat-xcdew35rfd-ateca-329

El nou SUV de Seat no serà català, però. Es fabricarà a la planta que VAG té a la república txeca, conjuntament amb el seu germà bessó d’Skoda, que veurà la llum les pròximes setmanes.