Aquests dies Volkswagen ha presentat el nou Scirocco GTS al Saló de Shanghai. Les sigles GTS no són pas noves a l’univers Volkswagen, ja que ja van lluir ara fa vora trenta anys al primer Scirocco de la història de la marca de la Baixa Saxònia.

El Scirocco GTS de 2015 neix per omplir el buit que hi hauria entre els models de producció “normals” i el fabulós Scirocco R que vam poder provar fa tot just unes poques setmanes. El GTS seria l’equivalent a les sigles GTI del seu germà gran de gamma, el Volkswagen Golf.

Una mecànica ja coneguda

De fet, sota el capó del cupè de Wolfsburg s’allotja el mateix bloc motor TSI (benzina) de dos litres de cilindrada turbo i injecció directa erogant una potència de 220 cavalls (ben bé seixanta menys que la versió “R”).

El GTS homologa un consum mixt de 6’4 litres als 100 quilòmetres, i el client pot escollir si prefereix acompanyar el potent 2.0 TSI amb un canvi manual o el vanagloriat DSG de sis velocitats.

El que no varia pas en aquest nou model és la plataforma sobre la que està construït, que al igual que la resta de gamma Scirocco es basa sobre el bastidor i la plataforma desenvolupada pel Golf mk5 de l’any 2004. Una plataforma que ja té deu anys, però que continua a l’ordre del dia gràcies sobretot a un xassís espectacular que permet un dinamisme sorprenent.

gts 2

Una estètica encara més radical

A aquestes alçades tots ja sabem que el Scirocco és un vehicle profundament passional. El nou GTS esdevé el més radical, esportiu i juvenil de la gamma. De fet, el GTS incorpora el paquet R-Line de sèrie, que inclou el frontal R amb les llums antiboira integrades i els spòilers i entrades d’aire integrades al frontal, un difusor especial o els faldons laterals. El GTS incorpora també unes llandes de divuit polsades “Norwich” de sèrie (opcionalment es poden demanar unes de dinou polsades) i pinces de fre pintades en color vermell.

Els interiors beuen del llibre d’estil dels GTI, amb acabats negres acabades amb costures de fil vermell i la palanca del canvi acabada en forma de pilota de golf.

gts3

Però el que fa realment diferent a aquest GTS son les dues bandes gruixudes que recorren el capó, el sostre i la porta darrera, i que volen retre homenatge a l’estètica del Scirocco GTS de 1982, que portava bandes als laterals. La carrosseria es pot escollir en sis colors, sempre associades a les franges que emfatitzen la personalitat d’aquest GTS.