Tres dies de ral·li de Suècia i tres líders diferents. O bé la nova normativa d’ordre de sortida de la FIA està funcionant per fer els ral·lis més emocionants, o Suècia ens tenia guardada tota l’emoció que no vam viure al Monte-Carlo.

Neuville Suècia

Neuville avui ha atacat fort i ha col·locat el Hyundai i20 WRC a la primera posició. El segueix el líder d’ahir, Andreas Mikkelsen, tant sols a un segon i mig. Completa el podi Sébastien Ogier, que intenta remuntar el temps que va perdre ahir encallat a la neu. Se’n va a dormir a pocs segons de Mikkelsen, concretament 8,1. Dins del podi demà pot passar de tot. Ostberg, quart, ja es troba a 43,8 del francès de Volkswagen, després de perdre temps degut a una punxada aquest matí.

Pel que fa a Latvala (ahir perdia vuit minuts), avui tampoc ha tingut un bon dia. Al tram televisat de les 10 del matí (Vargasen 1) podíem veure com feia un trompo deixant-se més de quaranta segons. A Vargasen també podíem veure el salt “Colin’s Crest”, que ret homenatge a al llegendari pilot Colin McRae.

Sota l’atenta mirada de dues estelades, Thierry Neuville establia el rècord de salt més llarg, 44 metres. Molts pilots no ho tenen en compte, ja que arriscar-se a fer un salt llarg et pot fer perdre temps o fins i tot posar en risc la mecànica del vehicle. Una iniciativa que augmenta l’espectacle i congrega a molts aficionats.

Els catalans Joan Font i Oriol Julià cauen una posició i són trenta-setens a la general, a bord del Mitsubishi Lancer EVO IX de grup N.

Demà acaba el ral·li. Tres etapes acabaran de decidir la prova sueca. Per ara us deixem l’últim vídeo dels catalans Passats de Canto.