OgierQuin dia! Per on començar? Ahir dèiem que el factor “obrir pista” podia perjudicar als pilots de Volkswagen. Un cop més el fabricant alemany ens ha sorprès. Fins a l’etapa vuit, Ogier liderava el ral·li seguit de Latvala, que semblava remuntar temps al seu company francès. Tot indicava que veuríem un ral·li tenyit dels colors de Volkswagen, de nou. Però a la segona passada pel tram de Torsby (SS9), ha aparegut el drama. Tant Latvala com Ogier patien petites sortides de pista que els deixaven encallats en bancs de neu. El finlandès ha arribat a perdre més de vuit minuts, i actualment ocupa el lloc 23 de la general.

Ogier ha tingut més sort i és quart a 24,7 segons del primer classificat Mikkelsen, tercer pilot de Volkswagen. Completen el podi Neuville, a 15 segons i Ostberg tant sols a 0,3 del belga de Hyundai.

El primer líder d’ahir, Tideman, també ha tingut una sortida de pista i les seves opcions de guanyar la categoria WRC2 s’han esvaït. El líder ara és Ketomaa amb 24 segons de marge.

Gairebé ningú s’ha escapat de tenir problemes. Kubica, amb problemes al diferencial de darrera, ha perdut molt de temps i es troba situat a la posició 22.

El català Joan Font també ha encallat el EVO IX en un banc de neu, i a la pàgina de Facebook del ral·li de Suècia hem pogut veure com els aficionats l’ajudaven a tornar a pista. Els catalans se’n van a dormir situats a la posició 36.

Joan Font

Joan Font

Demà si a les 10 del matí ja sou desperts, podreu gaudir del tram Vargasen 1 en directe. Canal+ l’ofereix amb els comentaris del copilot Carlos Del Barrio. La cosa ha quedat així:

1-Mikkelsen

2-Ostberg+19.1

3-Neuville+19.4

4-Ogier+24.7

5-Tanak+1:06.2

6-Paddon+1.37.1

7-Prokop+2.00.5

8-Protasov+2:11.4

Us deixem amb més vídeos d’aquesta segona jornada.