RR_LWB_Location_101213_09_LowRes

Peugeot torna al Dakar amb el 2008 DKR

Qui no recorda l’època gloriosa de Peugeot al Rally Paris Dakar? Entre 1987 i 1990 la marca francesa va dominar la prova més difícil del món gracies als pilots Ari Vatanen i Juha Kankkunen (Triple K) i als seus Peugeot 205 T16 i 405 T16. Però des d’aleshores la marca ha creuat un llarg desert que sembla haver arribat al seu final aquest any, amb la voluntat de tornar per la porta gran.

Per fer-ho, compta amb un equip prometedor format per Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel i Cyril Despres. El pilot espanyol es tota una garantia d’experiència i Stéphane Peterhansel es el rei actual del Dakar amb moltes victòries tant sobre dos rodes com actualment sobre quatre. La gran intriga es veure el rendiment de Cyril Despres, que sembla voler recórrer el mateix camí que el seu compatriota al passar del món de les motos als cotxes.

pilotes-dakar

Un equip per somiar: Peterhansel, Despres i Sainz.

El model escollit es el Peugeot 2008 DKR que lluirà els colors de Red Bull i de Total. El seu motor serà un Turbodièsel i el més sorprenent, serà un 4×2 i no un 4×4. Això permet a Peugeot guanyar pes, portar uns neumàtics més grans o un major recorregut de suspensions. En el seu desenvolupament ha participat activament Carlos Sainz, expert en preparar nous cotxes i Marroc ha estat el lloc escollit per fer tots els tests.

Les expectatives son bones i l’únic punt dèbil que poden  tenir es el de la joventut d’un cotxe que tot just farà el seu debut en terres americanes. El veurem en acció a partir del proper 4 de gener. Avui dia 20 de novembre tots els camions del equip Peugeot han sortit en vaixell camí d’Argentina i els cotxes faran els seus darrers tests novament al Marroc a principis de Desembre.