L’Opel Astra és un dels vehicles més importants de l’oferta dels de Rüsselsheim pel mercat europeu. L’Astra és un compacte del segment C molt ben posicionat dins de l’oferta generalista amb unes bones xifres de vendes. Per això, Opel segueix apostant fort pel seu compacte de cara als propers anys amb un important rentat d’imatge i noves motoritzacions.

El nou Astra és més petit que el vehicle actual (farà 4’37 metres de llarg i 1’49 d’alçada). Menys llargada i menys alçada que suposen també una batalla més curta i una important reducció de pes que han de millorar de forma molt important el dinamisme i l’agilitat del vehicle, sense penalitzar l’espai dins l’habitacle ni la capacitat del maleter, que segueix homologant 370 litres de capacitat.

astra 2016 2

De moment, l’Astra només es pot adquirir amb carrosseria de cinc portes, i una oferta de motoritzacions limitada: tres motors benzina, un 1.0 tricilíndric de 105cv i dos 1.4 turbo de 120 i 140cv, a més de dos dièsel 1.6 CDTi de 110 i 136cv (el mateix que vam provar al Opel Mokka i que ens va deixar molt bon gust de boca), sempre associats a tracció davantera i canvi manual de sis velocitats. Per més endavant hem d’imaginar que Opel prepara una versió OPC de tres portes (cupè) i amb una potència al voltant dels 200cv.

A nivell estètic, el nou Astra esdevé més estilitzat i fins i tot agressiu gràcies als seus grups òptics (que incoporen LED) i al disseny de la nova calandra, mentre que la part posterior segueix les tendències d’altres compactes del segment com ara l’Alfa Romeo Giulietta o el Seat León i empra fars allargats i un pilar C molt esbelt que emfatitzen el caràcter juvenil del vehcile i aporten dosis de dinamisme visual.

Opel-Astra-2016-19

Els interiors de la nova generació de l’Opel Astra també sorprenen per la nitidesa i simplicitat de les seves formes, que fugen de les línies barroques i l’excés de botons que fins ara tenien els quadres de comandament d’Opel. Ara els comandaments, volant i consola central esdevenen més nets i racionals,gràcies al predomini de les formes rectes i la nitidesa en les formes.

Aquesta nova generació està disponible a partir de 16.500€ de les versions d’accés (tricilíndric benzina), però la quantitat d’extres i opcions que permet equipar el configurador ens permet adquirir un compacte molt ben equipat, això sí, encarint de forma significativa el preu final.