El MINI Clubman és el primer representant de la marca d’Oxford en el segment C. Amb el MINI més gran que s’ha fabricat mai, és 27 cm més llarg i 9 cm més ample que un 5 portes, aquest funcional Clubman aspira a poder ser considerat com a cotxe únic per a una família i no ser el caprici reservat pel 2n vehicle de la casa.

MINI Clubman1099

La facilitat que té MINI per mantenir la seva particular imatge al llarg i ample del seu catàleg, que té un gruix important, ja l’hem destacada més d’un cop des d’aquest espai. Però aconseguir que sigui reconeixible de totes totes com a MINI un vehicle de 4,25 mts de llarg i 1,80 mts d’ample diu molt en favor de la capacitat dels dissenyadors d’aquest cotxe.

MINI Clubman1101

Les diferències doncs amb l’anterior MINI Clubman són moltes. El Clubman de l’anterior generació era un cotxe ple d’encant, amb la seva mitja porta lateral i les “Split Doors” per accedir al maleter. Són precisament aquestes dues portes del maleter d’obertura lateral, de practicitat discutible, l’única semblança que aquest Clubman té amb l’anterior dotant-li alhora del toc de disseny, més enllà del que és normal, que necessita tot bon MINI.

MINI Clubman1100

De fora estant el que més crida l’atenció, a part de les seves 6 portes, és la seva imatge allargada a l’estil ShootingBrake, una tradició força britànica que li escau d’allò més. El frontal es manté inalterat i costa distingir-lo de qualsevol MINI 3 o 5 portes. Si no te’l trobes de costat d’un altre MINI els 9 cm d’amplada guanyats són imperceptibles.

En accedir a l’interior i asseure’t és quan es fa més evident l’increment de les cotes exteriors. L’Ambient continua essent típicament MINI, seria imperdonable que fos d’altra manera. Un ambient original, ple de detalls, realitzat amb bons materials i ambient certament premium ens acull. Ara però a més, l’espai disponible en totes les places és més que destacable.

MINI Clubman1108

De fet l’espai disponible pels passatgers del darrere es fins i tot millor que el d’un Audi A3 Sportback o un Mercedes Classe A. El voluminós túnel de transmissió central (necessari per a les versions 4×4) incomoda a l’ocupant de la plaça central. El fet de disposar de 13 cm més d’amplada entre portes també fa que el conductor vagi més còmode i menys enganxat a la porta i al copilot. El maleter pot acollir ara fins a 360 litres, un bon terme mig del que trobem dins el segment dels compactes.

MINI Clubman1103

El MINI Clubman es basa en la mateixa plataforma de la resta de la gamma MINI (la mateixa dels BMW amb motor transversal, com el BMW Sèrie 2 Active Tourer o el BMW X1), amb els quals comparteix molts elements de la seva arquitectura, encara que amb els evidents canvis en les seves dimensions per poder englobar-lo dins del segment superior, el dels compactes.

Partint d’aquesta base queda clar que el comportament ha de ser bo, però això no és suficient per un MINI. Un MINI ha de tenir aquell “Go-Kart Feeling”, un comportament elèctric i de tacte molt directe, del que la marca en fa bandera.

MINI Clubman1106

Ho han aconseguit? Bé, en un 85%, sí. És evident que un MINI tan gran i per força més pesat, 155 Kg més que un 5 portes , el seu comportament ho ha de notar. Tot i així i malgrat que el seu enfocament a un ús familiar encara guarda prous essències MINI com per no defraudar al conductor que hi busqui una bona dosi d’aquest tacte tan especial. Per tal d’acontentar a tots els passatgers compta també amb unes configuracions de suspensions més toves i orientades al confort que el faran més adient per afrontar recorreguts de llarga distància.

El nostre MINI Clubman és un Cooper D, això vol dir que es mou gràcies a un motor turbo-dièsel de 2 litres que eroga 150 CV. Si bé el motor ja és un vell conegut que ens aportarà un bon grau de dinamisme, la novetat la trobem a la transmissió automàtica, opcional, Steptronic de 8 velocitats heretada de BMW, que trobem per primer cop en un MINI.

Aquesta caixa de canvis funciona a la perfecció amb el motor del Cooper D. Els dos elements fan gal·la d’un funcionament molt suau i permet al MINI moure’s d’allò més bé des dels règims de gir més baixos encadenant marxes sense que ens n’adonem per mantenir-lo a la zona de parell motor màxim on sempre trobarem resposta sota el peu dret.

MINI Clubman1107

El MINI Clubman és el MINI més gran mai fabricat i també el més exclusiu. Així ens ho deixa ben clar tant la llista d’opcionals, que arriben a l’esoterisme, com les sol·lucions mecàniques adoptades. Sense perdre mai la identitat MINI el Clubman acull ara a tota la família amb tot l’espai i el confort exigible a un bon compacte. El familiar més Cool del barri ja és aquí.
F.Boada

MINI Clubman

MINI Clubman
7.4166666666667

Motor

8/10

  Comportament

  8/10

   Confort

   8/10

    Equipament

    7/10

     Consum

     7/10

      Tecnologia i disseny

      8/10

       M'agrada

       • - Habitabiltat per a 4
       • - Confort de Marxa
       • - Canvi Steptronic 8 Velocitats
       • - Disseny i Exclusivitat MINI
       • - Qualitat Construcció i Acabats

       Milloraria

       • - Practicitat Doble Porta del Maleter
       • - Preu de les Opcions