El monovolum de Mercedes s’actualitzà a finals de l’any passat per a continuar sent una de les una de les referències del segment , especialment desprès de la presentació del BMW Sèrie 2 ActiveTourer que arriba per discutir-li la supremacia del segment dels mono-volums compactes premium.

Mercedes B200Cdi_1582

La nova Classe B 2015 es presenta amb un lleu restyling que presenta novetats en equipament, sobretot de seguretat activa. Equipa de sèrie el nou sistema de frenada autònoma d’emergència Collision Prevention Assist Plus. Aquest sistema frena el nostre Classe B de forma autònoma a velocitats de fins a 100 km/ h sempre que la diferència de velocitat amb el vehicle precedent no superi els 40 km / h.

També es presenta amb millores en els propulsors i subtils canvis en el seu disseny. De fora estant cal fixar-se bé en el para-xocs, les òptiques i la graella per tal de distingir un model 2105 de l’anterior. A l’interior tampoc canvien gaires coses. Les novetats més evidents són la presència de la nova pantalla d’info-entreteniment, ara de fins a 8″, i millor ubicada i també el nou disseny del quadre d’instruments. Els responsables de la marca d’Stuttgart creuen que amb això hi ha prou arguments per aguantar l’envestida Bavaresa.

Mercedes B200Cdi_1594

La qualitat dels acabats i els materials emprats son els propis de qualsevol cotxe que porti una estrella al morro, tot i que és evident que no es equiparable als acabats “esotèrics” d’un Classe S, si que el permeten ser referència en el segment. Només entrar a un Classe B es percep l’ambient Premium. El preciós volant multifunció, materials agradables al tacte, comandaments funcionals i intuïtius … Bé, no tots. Acostumar-se a la ubicació de la palanca de canvis a la dreta de la columna de direcció requereix d’un breu període d’adaptació.

Els seients davanters son còmodes i la duresa es correcte, l’única pega es que no recullen gaire el cos i en els revolts més pronunciats trobem a faltar que ens retinguin una mica més.

Mercedes B200Cdi_1598

L’habitabilitat és més que correcte per a cinc adults que gaudiran d’un bon espai per conviure-hi durant hores. Els passatgers de les places posteriors disposen d’un bon espai per a les cames i el sostre és quatre dits més amunt dels seus caps encara que s’acostin al 1’80 d’alçada. El maleter del Classe B ens 488 litres de capacitat, mentre que si abatem els respatllers del darrere, pot augmentar fins als 1.547 litres. A més, té una boca de càrrega baixa que facilita molt la càrrega.

El nostre Classe B 200 cdi de proves munta el motor que probablement serà el més venut. Un Turbo-dièsel de 2.143 cc que entrega uns més que suficients 136 Cv i una bona xifra de parell màxim, 300Nm, disponibles desde 1400 rpm fins a les 3000 que garanteixen una entrega suau i continuada de potencia. Els seu consum ha estat més que correcte durant la prova 6,4 l/100 km en un recorregut urbà i de carretera de muntanya força exigent.

Mercedes B200Cdi_7402

Sobre la carretera es mostra com el que és, un mono-volum premium que tractarà als seus ocupants amb tot el confort necessari, siguin quines siguin les condicions de la carretera i el nostre ritme de marxa. Oblideu-vos de prestacions esportives, el confort regna per sobre de tot.

El Classe B sembla circular a dos dits de la carretera sense transmetre’ns cap irregularitat de l’asfalt a l’habitacle. La direcció també és ultrasuau i molt filtrada. Massa pel meu gust. De fet tot el tacte del cotxe es tant suau que pel meu gust es nota fins i tot artificial. El canvi automàtic 7G-DCT un pèl lent en les seves transicions, fins i tot en mode sport, col·labora a aquesta impressió. En canvi tot redunda en un confort excepcional si el que volem es gaudir d’una tranquil·la conducció familiar.

 

Mercedes Benz B200 Cdi

Mercedes Benz B200 Cdi
8.05

Motor

8/10

  Comportament

  8/10

   Confort

   9/10

    Equipament

    8/10

     Consums

     8/10

      Seguretat

      9/10

       M'agrada

       • - Confort
       • - Habitabilitat
       • - Seguretat Activa

       Milloraria

       • - Prestacions
       • - Funcionament Canvi
       • - Tacte Massa Filtrat