Amb el record del saló de Ginebra molt fresc a la memòria, Mercedes prepara les novetats de cara al desembarcament del saló de Nova York, que començarà en poc més de dos setmanes. I quina millor manera de fer-ho que presentant el primer model de la seva renovada Classe E sota la forma del flamant Mercedes AMG Classe E 43.

Aquest nou model utilitzarà el motor V6 turbo estrenat pel AMG C 43 Cupè però augmentant la seva potència de 367 fins als 401 cavalls i un parell de 520 Nm, i aconseguirà esprintar de 0 a 100 en 4’6 segons. Per obrar el miracle, el departament esportiu AMG ha associat el motor V6 amb dos nous turbocompressors que milloren l’admissió i el bufat, permetent aquesta millora substancial de les prestacions. I això no és tot, ja que Mercedes anuncia nous models preparats per AMG que utilitzaran motors V8 i encara tindran millors prestacions.

El flamant E 43 associarà el seu potent motor a un canvi automatitzat de doble embragatge 9G-TRONIC (de nou velocitats) que permet la desconnexió elèctrica de cilindres quan circulem amb el mode de conducció “Eco” i un sistema de tracció integral AMG Performace 4Matic, que per defecte envia més parell a l’eix posterior (69%) que al davanter (31%) per aconseguir un tacte més esportiu, similar al d’un potent cotxe de propulsió.

Estèticament, la nova Classe E respon al plantejament global de rejoveniment proposat per la marca de Baden-Württemberg, i adopta la fisonomia ja coneguda de Mercedes. La calandra i el frontal en forma de diamant s’associen a uns fars allargats que denoten esportivitat, amb unes nervadures laterals marcades i que evoquen sensació de dinamisme i musculatura. D’alguna manera, la nova Classe E esdevé un pèl menys senyorial i clica l’ull a un disseny més esportiu, gràcies també a les generoses llandes de sèrie de vint polsades o al nou difusor posterior.

L’interior del nou AMG E 43 també transmet aquesta transició senyorial vers l’esportivitat, amb les costures vermelles del volant, els nous seients esportius de cuir o la bandera a quadres que figura al velocímetre.