Encara no fa una setmana, us anunciàvem l’arribada del nou Jaguar XF, la reinterpretació de la berlina de luxe britànica dels de Coventry.

Estèticament, el nou XF és la culminació del projecte del dissenyador escocès Ian Callum, pare del model en qüestió i cap de disseny de la firma anglesa. La nova berlina britànica intenta apropar-se als dissenys racionals dels models Premium alemanys mantenint les senyals d’identitat britàniques, tals com el gust i l’elegància de les formes.

2016-jag-xf-09-1

El frontal del nou Jaguar esdevé més agressiu i esportiu, gràcies a uns grups òptics de tecnologia LED i formes allargades i anguloses als spòliers davanters o les nervadures laterals. El lateral i la vista darrera del vehicle ens parlen d’un model elegant, amb línies sofisticades, anguloses i subtils, que conformen un espai visual harmònic, serè i equilibrat.

2016-jag-xf-08-1

A primer cop d’ull, sembla que aquest Jaguar estigui més musculat que els seus antecessors, gràcies a un nou llenguatge estètic que s’apropa als gustos dels consumidors a escala global. De fet, Jaguar vol plantar cara als Premium alemanys a tots els mercats mundials, amb especial interès als Estats Units, on Jaguar conserva l’aureola mística de mitjans del segle passat.

2016-jag-xf-04-1

Els interiors mantenen l’esperit clàssic i elegant del vehicle, amb un habitacle que aposta pel bon gust, refinament i materials de primera qualitat en detriment d’apostes més radicals o materials revolucionaris. Uns interiors clàssics que apel·len a la racionalitat estètica i funcional.

2016-jag-xf-18-1