Les versions mundanes de l’Alfa Romeo Giulia es podran comprar a partir de mitjans d’abril. Això ha confirmat la mateixa marca al saló de Ginebra, on han presentat, també, les versions més normals i mundanes de la Giulia, després d’haver-nos fet somniar a tots amb la versió Quadrifoglio Verde de 510 cavalls i el seu V6. Per cert, en aquell article  ja us vam apuntar els motors que s’utilitzaria per les versions més normals i que finalment ha confirmat Alfa Romeo.

Giulianormal

Un benzina i dos dièsel

D’entrada, Alfa Romeo no ha volgut arriscar i oferirà un motor benzina de dos litres de cilindrada que erogarà 200 cavalls i un parell màxim de 330 Nm. Es tracta d’un motor nou del grup FCA, que estrenarà la Giulia i que compartirà amb molts altres models del grup. En principi no hi haurà canvi manual per aquest motor, que s’associarà a una caixa automatitzada ZF de vuit velocitats.

Els primers mesos Alfa Romeo oferirà dos motors dièsel (que suposaran el gruix de vendes a Europa, presumiblement), emprant un 2.2 JTD Multijet II que erogarà dues potències de 150 i 180 cavalls respectivament, i que anirà associat a una caixa de canvis manual de sis velocitats o el mateix canvi automàtic de vuit marxes que utilitzarà el benzina.

De cara als propers mesos, Alfa Romeo anuncia que el propulsor 2.0 Tbi (benzina) que estrena rebrà una actualització que erogarà 280 cavalls, mentre que el 2.2 JTD tindrà també una variant de 210 cavalls.

giulianormal2

Acabats terrenals

Una de les preocupacions després de la presentació de la versió QV era poder veure com serien estèticament les versions més populars. En aquest apartat Alfa Romeo no ha decebut ningú i presenta berlines molt esveltes, amb només tres nivells d’acabats: Business (versió d’accés a la gamma), Súper (que es pot configurar en la variant “Sport” o la variant “Luxury”) i Quadrifoglio Verde, la coneguda variant prestacional.

La Giulia segueix presentant una plataforma de primeríssim nivell, amb suspensions d’esquema paral·lelogram deformable a l’eix davanter i multilink al posterior, un centre de gravetat molt baix, un repartiment de pes gairebé perfecte (50/50 entre els dos eixos) i el motor en posició longitudinal per darrere de l’eix davanter.

giulianormal3

A tot això cal sumar el pes del vehicle, sorprenentment baix, ja que homologa només 1.370 quilos, molt menys que molts vehicles de segments inferiors com el Mégane, Golf o Astra, per exemple. A més, presenta un coeficient aerodinàmic de 0’25, una de les més baixes del seu segment, cosa que ajudarà a mantenir a ratlla el consum.

Els interiors segueixen la línia de disseny i estil marcada per la versió prestacional, amb una puresa de línies i fluïdesa estètica que fan un espai agradable, confortable i amb estètica esportiva i juvenil. La pantalla de 8’8 polsades s’integra perfectament al tauler i esdevé pràctica i intuïtiva, permetent multitud de connexions i aplicacions d’interacció amb el vehicle i amb el telèfon.

giulianormal4

Pel que fa a l’apartat de seguretat i infoentreteniment, la Giulia presenta de sèrie totes les prestacions habituals de qualsevol berlina Premium europea, com sistemes anticol·lisió i detector de vianants, l’avisador de canvi de carril, detecció d’angles morts i un sorprenent sistema d’ajuda de frenada anomenat “Integrated Brake System” (IBS) que ajuda a reduir, i molt, la distància de frenada en cas d’emergència.

Per acabar, us deixem el llistat de tots els motors i acabats disponibles:

Alfa Romeo Giulia 2.9 V6 510 cv Quadrifoglio Verde Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.9 V6 510 cv Quadrifoglio Verde Manual 6v

Alfa Romeo Giulia 2.0T 200 cv Super Pack Luxury Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 180 cv Super Pack Luxury Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 180 cv Super Pack Luxury Manual 6v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 150 cv Super Pack Luxury Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 150 cv Super Pack Luxury Manual 6v

Alfa Romeo Giulia 2.0T 200 cv Super Pack Sport Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 180 cv Super Pack Sport Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 180 cv Super Pack Sport Manual 6v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 150 cv Super Pack Sport Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 150 cv Super Pack Sport Manual 6v

Alfa Romeo Giulia 2.0T 200 cv Super Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 180 cv Super Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 180 cv Super Manual 6v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 150 cv Super Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 150 cv Super Manual 6v

Alfa Romeo Giulia 2.0T 200 cv Business Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 180 cv Business Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 180 cv Business Manual 6v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 150 cv Business Automàtic 8v
Alfa Romeo Giulia 2.2d 150 cv Business Manual 6v