Kia ha presentat el Telluride al Saló de Detroit que s’està celebrant aquests dies a la capital de l’automoció dels Estats Units. Aquest “Concept Car” anuncia, a grans trets, els objectius de futur de la marca coreana a Amèrica del Nord.

I és que eks Kia són cotxes amb un mercat important als Estats Units, Mèxic i Canadà. I aquests són els mercats que demanden, cada cop amb major insistència, SUVs grans, equipades i còmodes, dotades de disseny i nous sistemes de propulsió propis del segle XXI.

kia-telluride

En aquest sentit Kia ha preparat el seu prototip, el Telluride, dissenyat i pensat des del centre de disseny i producció que la marca coreana té a Califòrnia, sobre la base de l’exitòs Kia Sorento (que fa poc va rebre el premi al Cotxe de l’any a Catalunya). Aquest prototip, de dimensions molt generoses (cinc metres de llarg, 1’80 d’alt i 2 d’ample) gaudeix de tres fileres de seients i set places (les de la darrera filera són abatibles), i un espectacular disseny en l’obertura de portes en 90 graus i direccions oposades.

kia-telluride-1585-034

El Telluride és un SUV hírid, fruit de la lluita contra els cotxes contaminants. En concret, aquest prototip equipa un motor tèrmic V6 de 3’5 litres de cilindrada i 270 cavalls associat un motor elèctric de 130 cavalls que suma una potència total de 400cv, una xifra més que considerable. Aprofitant la plataforma del Sorento, en aquest cas la potència també es reparteix entre les quatre rodes motrius. Tot i que en principi el Telluride no serà un cotxe de producció, no es pot descartar que la marca prepari quelcom similar pel mercat nord-americà.