Aquests dies s’està celebrant a Nova York el saló del l’automòbil de la ciutat. Entre les novetats, “restylings” i “concept cars” destaca, per sobre de tot, la nova proposta de Kia, l’anomenat Kia Optima. S’espera que el nou Optima surti a la venda durant el segon semestre de 2016.

kiaoptimany1

El nou Kia Optima és la quarta generació d’aquesta berlina coreana, i creix lleugerament respecte els seu antecessor tant en alçada, com amplada i llargada, permetent –segons afirma la pròpia marca coreana- més espai en els interiors i un habitacle més gran i confortable.

864130f9-4995-4457-af77-11cb18518a51-1

Però més enllà de les mides del nou Optima, cal destacar l’aposta que Kia ha realitzat en el bastidor i xassís de la seva criatura, amb un ús majoritari d’acer d’alta residència (que aporta una major rigidesa al conjunt), i l’ús de materials lleugers com la fibra de carboni o plàstics reforçats, que té com a objectiu reduir el pes del conjunt per baixar els nivells de soroll i vibracions.

El nou Kia Optima estarà disponible amb dos motoritzacions de gasolina (1.4 de 185cv i 2.0 de 247cv), però a Europa els primers Optima a la venda només seran disponibles amb la mecànica de 1.7 litres de cilindrada i 178cv que ja equipa el Optima actual. No obstant això, els avanços en pes, i altres ajustos, és probable que portar les emissions de CO2 per sota de la 122-126g /km del model sortint.

kiaoptimany2
Entre les novetats tecnològiques cal que el nou Optima ofereix una càmera de visió posterior, control de creuer adaptatiu, frenada d’emergència, detecció de punt cec i fars dinàmics, que reconeixen trànsit en direcció contrària i canvien a la llum d’encreuament.