El sector dels cupès esportius de luxe sempre ha estat un segment present i rellevant dins del mercat, amb un públic fidel que permet amples marges comercials als principals fabricants. En aquest sentit, la japonesa Infiniti (la divisió Premium de Nissan) prepara el desembarcament d’un nou model al segment que promet plantar cara als cupès que luxe que dominen el mercat europeu, com ara el Mercedes Classe C Cupè, la Sèrie 4 de BMW o l’Audi A5.

Q60

Infiniti pretén assaltar aquest segment dominant pels tres gegants germànics amb el seu flamant Q60, un model dotat d’una estètica  pròpia i esportiva, amb unes línies molt marcades que li doten de certa aparença musculosa, amb fars que incorporen tecnologia LED, unes generoses llandes de sèrie de dinou polsades i un disseny  pensat per oferir un coeficient aerodinàmic molt ben treballat.

Q602

Pel que fa a l’apartat mecànic, Infiniti ofereix tres nivells de motorització pel seu Q60 (sempre amb mecàniques benzina, i de moment sense associar-lo a una mecànica híbrida). En primer lloc ofereix un motor d’accés, un 2.0 de quatre cilindres turboalimentat que eroga 211 cavalls i 350 Nm de parell. Els dos altres nivells corresponen a un potent motor V6 de tres litres de cilindrada que eroguen 304 o 405 cavalls respectivament, en funció del bufat del turbo.

Tanmateix, qualsevol dels tres motors va associat a un canvi automàtic de set velocitats, que envia la potència a l’eix posterior (tot i que en opció els compradors poden optar per una versió de tracció integral).

Q603

Infiniti promet que el seu Q60 serà un cotxe passional i divertit, gràcies a un tacte comunicatiu i directe gràcies a una rigidesa de les suspensions que el conductor pot regular al seu gust, així com una direcció adaptativa que també disposarà de diferents regulacions per oferir al conductor. D’aquesta manera (i amb sis modes de conducció diferent que els compradors poden modificar al seu gust) Infiniti espera poder oferir un producte capaç d’adaptar-se als gustos més dispars dels compradors i les seves preferències dinàmiques.