Hyundai ha publicat les primeres imatges del flamant Ioniq, el futur model de la marca que amaga tres cotxes en un de sol. I és que l’Ioniq serà un model capaç d’oferir tres variants motrius a partir d’un sol model, ja que serà alhora un model híbrid, híbrid endollable o elèctric, en funció de les preferències del conductor/comprador.

Hyundai

Aquest nou model, que Hyundai prepara com gran alternativa de la nova versió del Toyota Prius, empra una plataforma d’acer d’alta resitència (coneguda com “Advanced High Strengh Steel”) més lleugera que una d’acer tradicional, i que permet un bon comportament dinàmic gràcies, entre altres, a la seva rigidesa torsional. Aquesta plataforma incorpora les bateries de liti, per aconsguir un centre de gravetat més baix, i un motor tèrmic 1.6 Kappa GDi de 105 cavalls que rebria l’ajuda d’un motor elèctric capaç d’erogar fins 47 cavalls extres. El motor anirà associat a un canvi automàtic DCT de sis velocitats que envia la potència al tren davanter.

ioniq-hyundai

Amb uns interiors molt similars als de productes estrella de la gamma, com el Tucson, Hyundai espera consolidar el seu vehicle elèctric-híbrid-híbrid endollable entre els més venuts del seu segment. I per fer-ho, compta amb un disseny que es preveu atractiu (encara no han publicat el frontal del cotxe) i aconsguir el favor del públic amb més consciència mediambiental, que curiosament no es troba a Europa (on encara domina el dièsel, tal com vam veure fa poc), si no als mercats nord-americà i asiàtic.