Ja fa alguns mesos que els principals fabricants a escala global elaboren projectes i prototips pel videojoc Gran Turismo 6, disponible en exclusiva per la videoconsola PS3. El producte de Kaznori Yamauchi és de llarg el simulador de conducció més venut de la història, cosa que ha provocat l’interès de les principals marques fabricants d’estar presents de manera virtual en l’univers creat per Polyphony Digital i Sony.

Volkswagen Studie Design Vision GTI

Com cada mes de maig des de ja fa uns quants anys milers de seguidors del Golf GTI es reuniran a la concentració anual de Wörthersee, un llac situat al cor de l’estat federal de Caríntia, als Alps austríacs. La concentració de Wörthersee compta, de fa temps, amb el recolzament de la mateixa casa de Wolfsburg, que premia als seguidors del seu model emblemàtic amb edicions limitades, regals exclusius o presentacions de prototips GTI.

El prototip virtual, preparat per Gran Turismo, de ben segur es podrà veure en viu durant la reunió anual de Wörthersee, que es celebra entre el 13 i el 16 de maig d’enguany, i pel que de moment ens ha volgut ensenyar la casa matriu, recorda molt al prototip W12 Concept de l’any 2007. Aquell model, mai portat a la producció final, havia de millorar el motor del Mk5 R32 del seu moment -el darrer V6 que va fabricar Volkswagen pel seu compacte- amb un potent VR6 de 3.0 litres de cilindrada, 503 cv de potència, canvi DSG de set relacions i tracció integral 4Motion.

L’any passat Volkswagen ja va preparar un GTI Roadster que va ser presentat de forma virtual al Gran Turismo i també en format físic a la concentració de Wörthersee, però pel que hem pogut veure, aquest model encara respon a un plantejament més definit i radical. El nou GTI Supersport Vision Gran Turismo presenta un disseny encara més agressiu, gràcies als “spòilers” i defenses davanteres, els fars LED, les llandes de vint polsades, l’ús massiu de la fibra de carboni o el difusor d’aire posterior.

 

Altrament, les fotos publicades del nou prototip de Volkswagen i les dades tècniques facilitades pels de Wolfsburg ens revelen un motor TSI (segurament l’ús del VR6 o V6 queda ja descartat), ús de tracció total 4Motion i del canvi automàtic DSG de doble embragatge.

Volkswagen Studie ?Design Vision GTI?

El fabricant assegura que aquest prototip podria fer el 0-100 en 3’6 segons i que tindria una velocitat màxima limitada electrònicament de 309 quilòmetres per hora. A més, gràcies als vídeos que Volkswagen ha penjat al seu canal de Youtube, podem començar a fruir del so de la seva potent mecànica, mentre esperem en candeletes el seu llançament virtual: