Fiat ha presentat la seva nova berlina, el Fiat Aegea. L’Aegea serà fabricat a la planta que FCA té a Turquia, i l’objectiu del grup italoamericà és el de poder posar a l’abast del gran públic un vehicle eficient, econòmic i pràctic, responent molt a les exigències del mercat generalista europeu.

 

L’Aegea és un vehicle que no crida l’atenció des d’un punt de vista estètic (allunyat de la línia més “chic” adoptada pel Centro Style Fiat) però que respon als cànons i gustos estètics imperants a Europa en l’actualitat. Un frontal amb línies agressives que completen un disseny inspirat en un model compacta al qual s’ha afegit un tercer volum o maleter.

La nova berlina del grup FCA farà 4’50 metres de llarg, 1’78 d’ample i 1’48 d’alçada, i tindrà una capacitat de càrrega de maleter gens menyspreable, ja que l’Aegea homologa 510 litres de capacitat.

fiat-aegea-201521462_2

Pel que fa als motors i les prestacions associades, cal remarcar que en cap moment Fiat ha cercat un vehicle excessivament dinàmic ni esportiu, si no que ha cercat crear un vehicle pràctic, funcional i còmode per encabir-hi cinc ocupants. Així doncs, la gamma de motors de l’Aegea inclou dos propulsors benzina (1.4 MultiAir de 100cv i 1.2 T-Jet de 120cv) i dos de cicle dièsel (1.3 MultiJet de 95cv i 1.6 MultiJet de 120cv). Tots ells es podran combinar amb un canvi de marxes manual o automàtic,per bé que sempre amb sistema de tracció davantera.