Falta menys d’un mes per a la primera prova internacional de Rallycross que acull Catalunya. Tenim una gran tradició en proves d’autocròs (emmarcades dins la FCA), però és el primer cop que el FIA World Rallycross Championship aterra a casa nostra.

BCNRX

Del 18 al 20 de setembre podrem veure i sentir els supercotxes tot terreny participants d’aquest campionat que des de la Federació Internacional d’Automobilisme s’està impulsant els darrers anys, disputant la desena prova del campionat. Serà un circuit nou per a tothom. Una modificació del traçat original del Circuit de Barcelona-Catalunya, amb una secció sobre terra i una drecera per tal d’enfilar les “Joker Lap”, voltes més llargues que els pilots han de disputar un cop per mànega.

 

El campionat, que va dominar Petter Solberg amb el Citroën DS3 SDRX l’any passat, arriba a Barcelona (a falta de la prova francesa el 4 de setembre) també amb el domini del pilot noruec, campió del món de ral·lis l’any 2003 amb el ja mític Subaru Impreza de Prodrive.

El segueixen d’aprop Andreas Bakkerud, Johan Kristoffersson i Timmy Hansen, tots ells pilots nòrdics. Cal destacar que dins els 4 primers classificats del campionat, tots ells condueixen vehicles diferents: el Citroën DS3, el Ford Fiesta ST, el Volkswagen Polo i el Peugeot 208, construïts per preparadors externs a les marques però alguns d’ells amb suport per part d’elles. A la setena plaça de la general podem trobar l’Audi S1 de Mattias Ekström, el mític pilot del DTM sense massa sort aquest any.

Esperançador veure un campionat amb varietat de vehicles i que intenta créixer any rere any. Esperem que la cita catalana doni espectacle i encisi als aficionats que s’acostaran al circuit per tal que iniciatives com aquesta ajudin al creixement de l’esport de motor a casa. Juntament amb el RallyRacc Catalunya Costa Daurada a l’octubre ens esperen uns mesos molt entretinguts.

Aprofitant l’esdeveniment internacional, també es disputarà al circuit una prova de la Copa de Catalunya de Car Cross. Estarem pendents de tot el que passi pels revolts de Montmeló. Estigueu atents!