El mercat de les SUV de luxe segueix en expansió. Si fa unes setmanes un anunciàvem l’arribada del nou Maserati Levante, avui ha estat Jaguar la que ha anunciat l’arribada de la primera SUV de la història al catàleg de la marca britànica de cara al proper 2016.

Jaguar-CX17-3

La marca anglesa, amb més de 80 anys d’història, fabricarà una SUV anomenada F-Pace, seguint la nomenclatura iniciada pel F-Type, i té com objectiu discutir l’hegemonia alemanya dels SUV cupé esportius (això existeix?) representada pel BMW X4 i el Porsche Macan.

Jaguar-CX-17-Concept-Side-Frankfurt-2013-carwitter

Jaguar espera que aquest nou SUV sigui un èxit de vendes inmediat, que ajudi a arribar a les 200.000 vendes de models anuals, un objectiu ambiciós, ja que l’any passat es van vendre 80.000 Jaguar arreu del planeta.

El nou F-Pace, dissenyat pel geni escocès Ian Callum, i basat en el concept car C-X17, serà quaranta centímetres més llarg que el Range Rover Evoque i tindrà aproximadament la mateixa alçada.

Jaguar-CX-17-Concept-Rear-Frankfurt-2013-carwitter

Encara no s’han revelat quines motoritzacions acompanyaran larribada de la nova SUV, però de ben segur s’hi podrà equipar el V6 de tres litres que porta el F-Type i que rendeix entre 350 i 380 cavalls.