Fa cosa d’uns mesos us vam explicar que Fiat havia presentat el nou Aegea, una berlina que el grup FCA fabricarà a Turquia i que pretenia posar a l’abast del públic un producte eficient, econòmic i pràctic, però amb prou personalitat com per fer-se un racó dins del mercat generalista global.

Des de Fiat s’ha comunicat que finalment l’Aegea es comercialitzaràa Europa (excepte a Turquia) amb el nom de Tipo, un nom ja conegut i emprat per la marca durant dècades i que el comprador europeu coneix, valora i associa a la marca italiana. La seva producció ja s’ha enegegat, i el nou Tipo podrà ser adquirit als concessionaris a prtir del proper mes de desembre.

Com ja vam dir al seu moment, aquest vehicle no crida l’atenció des d’un punt de vista estètic (allunyat de la línia més “chic” adoptada pel Centro Style Fiat) però que respon als cànons i gustos estètics imperants a Europa en l’actualitat. Un frontal amb línies agressives que completen un disseny inspirat en un model compacta al qual s’ha afegit un tercer volum o maleter.

fiat-aegea-201521462_2

La nova berlina del grup FCA farà 4’50 metres de llarg, 1’78 d’ample i 1’48 d’alçada, i tindrà una capacitat de càrrega de maleter gens menyspreable, ja que el nou Punto homologa 510 litres de capacitat. Pel que fa als motors i les prestacions associades, cal remarcar que en cap moment Fiat ha cercat un vehicle excessivament dinàmic ni esportiu, si no que ha cercat crear un vehicle pràctic, funcional i còmode per encabir-hi cinc ocupants.

Així doncs, la gamma de motors del nou Tipo inclou dos propulsors benzina (1.4 MultiAir de 100cv i 1.2 T-Jet de 120cv) i dos de cicle dièsel (1.3 MultiJet de 95cv i 1.6 MultiJet de 120cv). Tots ells es podran combinar amb un canvi de marxes manual o automàtic,per bé que sempre amb sistema de tracció davantera.

Us deixem amb un vídeo promocional turc sobre el nou Tipo (Aegea):