Joan Garriga, el pilot de motociclisme tres vegades campió d’Espanya i subcampió mundial de 250cc l’any 1988, va morir ahir a causa de les lesions produïdes per un accident de moto que va patir el passat dilluns a Barcelona.

El de Vallvidrera, que tot just tenia 52 anys, va ser un pilot carismàtic i molt popular als anys 80, gràcies al seu estil de pilotatge extrem i la seva forma de traçar els revolts, que li van proporcionar una gran popularitat. El seu sobrenom “Comecocos”, o “Boeing747” fan justícia al seu estil de pilotatge. Mítics són ja els anys de competència amb el seu gran rival i amic Sito Pons, amb qui se les va veure als circuits de mig món.

Malauradament, la vida de Joan Garriga va passar a la primera plana després de retirar-se, lany 1993, pels seus problemes amb les drogues. Tant és així, que l’any 2003 va estar a punt d’ingressar a la presó a causa d’una acusació de possessió de drogues i armes blanques.

Tot just fa dos anys, el pilot català va ser desnonat de la seva casa de Vallvidrera, i va patir dos infarts de cor que gairebé li costen la vida. Sense sostre i amb problemes econòmics greus, el seu antic rival Sito Pons va ajudar-lo, i darrerament vivia en una habitació d’hotel.

Malauradament, l’esport de casa nostre perd un referent esportiu, un mestre de les traçades impossibles. Només ens queda recordar-lo com va viure, sempre a sobre de la seva moto.