Walter de Silva, un dels dissenyadors més exitosos de la història, deixarà els seus càrrecs al capdsavant del grup VAG i del grup Italdesign Giugiaro (filial italiana del grup de la Baixa Saxònia), ja que es jubilarà a finals d’aquest mes. De Silva, de 64 anys, feia poc que ocupava la presidència del grup Italdesign, per bé que ja portava diversos anys al grup Volkswagen, on ha estat responsable, entre altres, de models com el Scirocco, l’Audi A5 i A7, el Passat CC els Seat ibiza Mk3 i León Mk2 o el Golf Mk6, entre altres.

Walter de Silva, al centre de la imatge, fa un mes i mig, quan acceptà la presidència d’Italdesign Giugiaro.

Curiosament, de Silva no feia ni un es i mig que havia accedit a la presidència d’Italdesign Giugiaro, en un moviment que s’havia interpretat com una peça més del “Joc de Trons” particular que viu el grup VAG, amb Piëch i el defenestrat Winketorn pel control del grup. Els escàndols dels motors trucats podria haver estat el detonant per a que el veterà dissenyador italià hagi optat per fer una passa enrere i jubilar-se, per bé que mantindrà un lloc al consell de direcció de l’empresa matriu a Wolfsburg.

Aques moviment no és aliè a la indústria catalana, ja que convé recordar que Italdesign Giugiaro té una oficina a barcelona, i no són pocs els dissenys (tant interiors com exteriors) que ha servit a Seat els darrers temps.