El Japó és un país fascinant. L’arxipèlag japonès té una cultura mil·lenària, i una societat que barreja com cap altre costums i models de vida del passat, del present i del futur. Des del punt de vista automobilístic, el Japó ha estat sempre una potència capaç de fabricar màquines que ens parlen molt del tarannà i forma d’entendre la vida local.

civictyperatr6-1

Aquest és el cas el Civic Type R, la versió més prestacional del model d’Honda que aspira, ras i curt, en convertir-se en el millor compacte esportiu amb tracció davantera del món. I ho vol fer gràcies als 310 cv i 400 Nm de parell que eroga el seu motor turbo (sí, Honda ha fet un motor turbo) de dos litres.

civictyperatr3-1

Estèticament, el nou Type R és un cotxe radical, d’aquells que criden l’atenció. Amb una estètica propera a un vehicle de la “yakuza”, el Type R vol mostrar, des del primer moment, que és un cotxe diferent. L’enorme aleró posterior, les llandes de dinou polsades o els quatre tubs d’escapament delaten que aquest no és un model normal de carrer, si no un aspirant al tro mundial dels esportius de tracció davantera.

civictyperatr5-1

Els interiors del nou Type R també denoten l’ànima esportiva del cotxe, amb seients tipus bàquet i predomini dels colors foscos i vermell i de materials com l’Alcàntera i cosits de pell.

civictyperatr9-1

Mecànicament, el Type R no disposarà de canvi automàtic, i només es podrà adquirir amb un canvi manual de sis velocitats. L’esquema de suspensions ha estat millorat per aconseguir un tarat més ferm que permeti desenvolupar una conducció més esportiva gràcies a l’ús de barres estabilitzadores, el sistema de frenada ha estat millorat amb uns discs ventilats de 350 mm a les rodes motrius, que a més reben un pas de roda eixamplat respecte la versió convencional, i uns generosos pneumàtics de 235/35.

110215-honda-1

Amb aquestes credencials, Honda ja ha anunciat que en breu començarà a preparar una unitat per batre el rècord d’un cotxe de tracció davantera a Nürburgring, honor que ara ostenta el Mégane RS i que mesos abans també havia estat en mans del Seat León Cupra. Els japonesos d’Honda ja saben que el seu model podrà marcar, sense patir massa, el nou rècord. L’únic que ens falta saber és la data.

civictyperatr2-1