Ara que s’escurça el dia us proposem una solució per fer-lo durar més. Llevar-se ben d’hora, abans de trenc d’alba. I per fer què ? Doncs us animem a viure una sortida de sol al Cap de Creus un d’aquells espectacles que s’ha de viure com a mínim un cop a la vida ( jo no me’n canso mai de veure’l).

IMG_1387

Sé que fa mandra la idea de llevar-se encara de nit, a més ara ja fa fred i es possible a més que a la festa s’hi sumi la tramuntana. Si es així, estareu de sort, per que la Costa Brava és més brava si bufa la tramuntana i més en aquest punt en el que ja us trobeu en la divisó de la Mar D’Amunt i la Mar D’Avall.

IMG_1379

De ben segur tots sabeu que el Cap de Ceus es el punt més oriental de la Península Ibérica i per tant sereu el primers en veure sortir el sol. Aquí podeu consultar els horaris de sortida de l’astre rei cada dia del món. Segur que també sabeu que en aquests paratges indómits s’hi va rodar la pelicula del far de la fí del món. Amb la sortida del sol podreu gaudir d’aquests paissatges ferèstecs amb racons que semblen marcians. Un espectacle únic, de franc i pel que no cal anar a l’altre banda del planeta.

I que fer després de gaudir d’aquests moments ? Doncs jo us recomano tornar cap a Cadaqués a gaudir d’un esmorzar arran de mar. La carretera de tornada a Cadaqués us regalarà meravelloses vistes sobre Cala Culip i Cala Fredosa. També podeu aturar-vos a veure la màgia de Port-Lligat sota les primeres llums del dia.

IMG_1428

Amb forces reposades acte seguit podeu fer ruta cap a Port de la Selva i cap a la Serra de Rodes, fins al Monestir de Sant Pere de Rodes una altre visita que no podeu deixar de fer. Si seguiu una mica per la carretera que us portaría cap a Vilajuïga i us atureu al mirador del Mas ventós podreu gaudir d’unes vistes úniques de la Badia de Roses i la plana del Empordà.

Per continuar jornada us recomano fer parada i fonda altre cop arran de mar, a Llançà. L’oferta es amplia i excel.lent. Havent dinat, no deixeu de pujar al Castellar i torneu a entomar la vigoritzant tramuntana si es que encara bufa …

Llança