El BMW F15 és la tercera generació del X5. Aquest SAV (Sports Activity Vehicle) igual que el model anterior, és muntat a la planta BMW de Spartanburg, a Carolina del Sud, Estats Units. Això és així perquè com podeu imaginar aquest és un gran mercat per a un SUV, perdó, SAV de quasi 4,90 mts de llargada i 1,94 Mts d’ample.

BMW X5 xDrive30d - 1 de 33

Aquest BMW X5 és completament nou i això es nota per dins i per fora. D’entrada el nou X5 ha crescut en dimensions, mesurant ara 4.886 mm de longitud (2.933 mm de distància Entre eixos), 1.938 mm d’Amplada (miralls estafadors 2.184 mm) i 1.762 mm d’altura. Tot i conservar trets d’identitat inconfusibles respecte al seu predecessor, amb el seu redisseny s’adapta al nou llenguatge de la marca i mostra unes formes més esmolades, compactes y lleugeres que li atorguen un aire encara més esportiu.

Algun dels detalls que fan evident aquesta nova línia més esportiva son per exemple els, ja característics de la marca “Air Breathers” darrere els passos de roda davanters, les noves preses d’aire al faldó davanter o un discret aleró posterior. I si es vol accentuar encara més aquesta imatge esportiva com sempre a can BMW sabeu que podeu optar pel paquet estètic M.

BMW X5 xDrive30d - 17 de 33

Accedir a l’interior del BMW X5 és fer-ho a un ambient de luxe. Les possibilitats d’equipament i personalització que ofereix BMW pel seu SAV de gamma alta són infinites. Un interior confortable luxós i molt confortable. El luxe és a càrrec dels materials emprats, l’ajust d’aquests i un equipament que pots ampliar fins a l’infinit amb les opcions disponibles. De fet si vols que el teu BMW X5 s’assembli a la unitat que hem pogut provar t’hi hauràs de deixar prop de 30.000 euros en extres, a canvi això si que al teu cotxe no li falti absolutament res.

L’habitacle del BMW X5 és immens i la distància a les places posteriors és el propi d’una limusina. Tan immens és aquest habitacle que BMW ens dóna l’opció en aquest X5 de dotar-lo de 7 places. Evidentment es tracta més de places “auxiliars” que no pas per un ús intensiu com en un MonoVolum mitjà tipus Seat Alhambra.

BMW X5 xDrive30d - 16 de 33

Tot i així és evident el plus de practicitat que ens aporten aquestes 2 places de més i de ben segur que seran apreciades per a molts usuaris. A més mentre no fan servei resten amagades sota el terra del maleter que continua oferint-nos uns generosos 575 litres de capacitat. Amb les 7 places desplegades la capacitat del maleter és de 275 litres.

Trobar la postura correcte al volant et portarà una estoneta. Les possibilitats de regulació són tantes que podràs afinar fins a la perfecció el teu cos a les seves excel·lents butaques de cuir. Tan bon punt hagis trobat el teu ajust perfecte, el podràs deixar gravat en una de les tres memòries disponibles. Aleshores, ben còmode dins del cotxe, serà el moment d’agafar el volant del X5, un volant d’un tacte difícil de superar.

BMW X5 xDrive30d - 4 de 33

D’entrada conduir aquest gran cos del X5 entre el transit de la ciutat o encara més, entrar-lo a un pàrquing és quelcom que pot fer certa recança. Per moure’s entre la ciutat no hi ha problema la seva alçada i les seves àmplies superfícies envidrades ens faran dominadors de la situació. A més per a aquelles maniobres on creiem que podem anar més justos la tecnologia ve al nostre auxili. La visió de 360º anomenada Surround View ens ofereix, a través de les diferents càmeres instal·lades al cotxe, una vista zenital del vehicle que ens permet controlar perfectament qualsevol situació.

En carretera oberta és on el X5 xDrive30d pot mostrar la millor de les seves virtuts, la de viatger infatigable. Tal com apuntàvem a la prova del BMW X6 amb aquest mateix motor que ja ha pasat per les nostres mans … “El motor d’aquest X5 mou amb absoluta facilitat les més de dues tones de pes, que semblen desaparèixer a la primera insinuació del peu dret. Un monstruós parell motor de 560 Nm disponibles des de les 1500 voltes i mantinguts constants fins a les 3000 li confereixen unes prestacions molt elàstiques i molt per sobre de la majoria de cotxes amb els qui compartim la carretera. El BMW X5 30d avança sempre amb una sensació de poder i control difícil de descriure. Aquest és un motor capaç de funcionar amb tota la contundència necessària quan se li demana i també d’anar a ritme tranquil amb la suavitat exquisida que requereix un vehicle de luxe com aquest.”

BMW X5 xDrive30d - 31 de 33

El X5 xDrive30d equipa el motor V6 3.0 litres TwinPower Turbo i gràcies als seus 258 CV de potència màxima, és capaç d’accelerar de 0 a 100 km / h en 6,9 segons i aconseguir 230 km / h de velocitat punta. Unes xifres d’autèntic atleta.

Amb la combinació de confort interior i aquest extraordinari propulsor afrontar un llarg viatge per autovies i autopistes amb l’X5 és tot un plaer. El comportament és de traca per tractar-se d’un pes pesant. La posada a punt del xassís és excel·lent amb un tacte clarament orientat al confort, si bé és cert que pots configurar el xassís actiu en els diversos modes possibles. EcoPro, Comfort, Normal i Sport, variant les seves reaccions en funció de l’estil de conducció que desitjem en cada moment. La direcció assistida és electromecànica de sèrie en tota la gamma, mentre que opcionalment s’ofereix la direcció activa disponible a la nostra unitat. Una direcció que al nostre gust potser és un xic massa filtrada.

BMW X5 xDrive30d - 27 de 33

El que sí està clar és que tot i la tracció total i l’alçada lliure a terra disponible aquest X5 està plenament orientat a la conducció per carretera i poques són les seves capacitats Off-Road. La tracció Xdrive obeïx a un sofisticat software treballa en tot moment, i de manera força eficaç, per oferir el parell adient a cada roda essent responsable en bona part del més que destacable comportament sobre la carretera quan forces els ritmes en carreteres de muntanya.

Per molts quilòmetres que et posis a l’esquena serà difícil que et fatiguis al volant, i el millor és que cap dels teus acompanyants tampoc es cansaran de devorar milles. A rodar sense parar també hi ajuda un dipòsit de gasoil de 85 litres que combinat amb les increïbles mitges de 9,5 litres als 100 km (increïbles pel pes i potència del cotxe) permeten espaiar prop de 900 km les visites a la benzinera.

BMW X5 xDrive30d

BMW X5 xDrive30d
8.6666666666667

Motor

9/10

  Comportament

  9/10

   Confort

   9/10

    Equipament

    8/10

     Consums

     9/10

      Seguretat

      9/10

       M'agrada

       • - Prestacions Motor
       • - Consums Extraordinaris
       • - Habitabilitat i Confort
       • - Comportament en Carretera

       Milloraria

       • - Preu Opcions
       • - Accessibilitat 3a Fila Seients