Els d’Ingolstadt han confirmat, mitjaçant un comunicat de premsa, que la marca dels anells prepararà un SUV del segment B, que rebrà el nom d’Audi Q2. Tot i que feia temps que s’especulava amb la possibilitat de que Audi fes un totcamí per lluitar contra el MINI Countryman o el Fiat 500X, la polèmica i la crisi gestada a partir de l’escàndol de les emissions del grup VAG havien posat en dubte la producció d’aquest model.

Audi Q2

Lluny d’això, Audi confirma que aquest futur totcamí, a més, rebrà el nom de Q2, un nom comercial que utilitzarà tot i haver de pagar patent comercial al grup FCA, propietària del nom comercial des dels anys 80 del segel passat. Aquest futur SUV del segment B probablement empraria la plataforma multimodular MQB (com el León, el Golf o els Audi A3 i Q3, entre altres), tot i que tampoc es podria descartar que el Q2 utilitzés la plataforma modular i elements mecànics de l’A1 (que comparteix amb l’Ibiza o el Fabia, per exemple).

I és que en paraules del senyor Axel Strotbek, director financer d’Audi, les inversions en nous models no afectaran als d’Ingolstadt, ja que la marca dels anells és una de les més rentables del grup VAG i de les que menys ha esquitxat l’escàndol del “Dieselgate”.  Al mateix comunicat, Audi anuncia que l’any 2018 llençarà el seu primer cotxe elèctric al mercat, així com l’aparició de dos nous SUV encara més grans, els Q6 i Q8.