La marca britànica Aston Martin s’ha reinventat per portar-nos el nou DB11, un Gran Turisme de luxe dotat amb un poderós motor V12 digne hereu de la tradició de la marca anglesa.

db11

El nou DB-11 és un model que ja podem considerar de clàssic fins i tot abans del seu llançament, previst per la tardor d’enguany. Sense anar més lluny, les seves línies i formes recorden poderosament al One-77, especialment al frontal del vehicle.

La línia darrera i la tres quarts del cotxe rep influències de models històrics de la casa com els DB2 o el DB5 dels anys cinquanta i seixanta del segle passat, paraules majúscules de la història de l’automobilisme i del disseny d’automòbils.

db113

Però els Aston Martin històricament s’han caracteritzat per associar bellesa i prestacions en el mateix cotxe, i aquest ADN de la marca continua ben present en l’actual model. El nou DB11 equipa un motor V12 de collita pròpia, és a dir, fabricat pels enginyers de Gaydon, sense interferències tecnològiques de Mercedes AMG, tradicional subministrador de motors els darrers temps. Tot i que el motor és original d’Aston Martin, bona part de l’electrònica seguirà provenint del seu soci comercial alemany.

aston martin db11

Aquest potent motor V12 eroga 608 cavalls (el més potent mai fabricat a Aston Martin), esprinta de o a 100 en menys de quatre segons i arriba a la velocitat màxima de 320km/h. Val a dir que aquest DB11 serà també el primer cop que els enginyers de Gaydon recorren a dos turbos per millorar les prestacions d’un motor autòcton, ja que fins ara sempre havien fabricat motors atmosfèrics. Xifres d’escàndol, dignes de qualsevol superesportiu alemany o italià.

aston martin

Per acabar, el nou DB11 associarà el potent motor V12 amb una caixa de canvis automatitzada ZF de vuit velocitats i doble embragatge i disposarà de tres modes de conducció diferents: GT, Sport i Sport Plus.

El seu preu (a Alemanya) serà superior als 200.000 euros, i encara no es coneix cap xifra oficial de producció anual, tot i que de ben segur serà limitada a poc més d’un miler.