Kia presentará al Saló de Ginebra la versió familiar del Optima. El Kia Optima Sportwagon és el primer familiar en el catàleg del fabricant Coreà.

Kia-Optima-Sportswagon-Exterior-6

Inspirat en el prototip Kia SPORTSPACE vist al Saló de Ginebra 2015, l’Optima Sportswagon constitueix la primera incursió de Kia en la competida categoria dels familiars del segment D. Absolutament pràctic per a ús diari, l’Optima Sportswagon estarà entre els models més elegants de la seva classe, amb la seva silueta llarga, neta i dinàmica.

El Sportswagon manté l’amplada (1.860 mm) i longitud de la berlina (4.855 mm), però creix 5 mm en alçada (fins 1.470 mm) per allotjar un maleter més voluminós de 533 litres de capacitat.

Kia-Optima-Sportswagon-Exterior-8

Un element decisiu en les qualitats del nou Optima és el seu confort de suspensió, el aplom a velocitat alta i la rapidesa de resposta. La suspensió del Optima Sportswagon està desenvolupada per aïllar de de les vibracions i les irregularitats de la carretera i, a més, proporcionar unes reaccions àgils.

La suspensió completament independent del Optima berlina s’ha traslladat al Sportswagon. No obstant això, els molls, els amortidors i les cotes d’alineació  s’han adaptat per a aquesta nova carrosseria causa d’una distribució de pes que carrega un poc més l’eix posterior.

Kia-Optima-Sportswagon-Exterior-15

Quan estigui a la venda a Europa, l’Optima Sportswagon tindrà una gamma de motors de gasolina o dièsel que compleixen la normativa Euro 6, amb tracció davantera en tot cas. la gamma del Optima Sportswagon tindrà el 1.7 CRDi dièsel o el 2.0 CVVL de gasolina, mentre que per a les versions GT està el potent motor 2.0 de Kia, turboalimentat i amb injecció directa de gasolina.

Actualitzat per l’Optima berlina i traslladat sense canvis a l’Sportswagon, el motor dièsel CRDi de 1,7 l registrarà la majoria de les vendes a Europa. Aquest motor s’ha beneficiat d’una sèrie de millores que augmenten la potència, el parell i redueixen les emissions. amb 141 CV de potència i 340 Nm de parell, oferirà unes emissions de CO2 baixes i una gran economia de consum, pendent d’homologació a la fi de 2016.

Kia-Optima-Sportswagon-Exterior-13

El motor 1.7 CRDi es podrà combinar amb una caixa de canvis manual de sis velocitats o amb la nova caixa de canvis de Kia amb set velocitats i doble embragatge, capaç de conduir el major parell del motor turbodièsel i desenvolupada per oferir una experiència de conducció esportiva alhora que canvis de marxa suaus i instantanis.

El potent Optima Sportswagon GT amb el nou motor de gasolina 2.0 T-GDI GT transmet la potència a través d’una caixa de canvis automàtica de sis velocitats.