El SKODA VisionS incorpora el nou llenguatge de disseny de la marca i el trasllada al segment dels SUV: el disseny està clarament influenciat pel cubisme txec i la tradició de l’art de cristall de Bohèmia. Les línies són precises, afilades i de tall clar; la distintiva interacció entre llums i ombres en les superfícies contornejades crea efectes  que s’accentuen gràcies al color Verd Island.

koda-octavia-rs-4x4

Amb una distància entre eixos de 2,79 metres, una longitud de 4,70 metres, una amplada de 1,91 metres i una alçada de 1,68 metres, el ŠKODA VisionS té una imponent presència sobre l’asfalt. Basat en la Plataforma Modular Transversal del Grup Volkswagen (MQB), es tracta del primer vehicle de ŠKODA que compta amb sis places distribuïdes en tres files.

Un altre element destacat del prototip és la seva propulsió híbrida endollable: amb 225 CV (165 kW) de potència, el vehicle accelera de 0 a 100 km / h en 7,4 segons, amb una velocitat màxima de gairebé 200 km / h. El model només necessita 1,9 litres de gasolina per recórrer 100 km (45 grams de CO2 per km). El ŠKODA VisionS pot circular durant 50 km només en mode elèctric, que poden ser 1.000 amb dos sistemes combinats.

koda-octavia-rs-4x4 (1)

El motor de combustió interna és un 1.4 TSI de 156 CV i 250 Nm de parell motor. Aquest treballa al costat d’un motor elèctric que proporciona 40 kW de potència contínua i un parell motor de 220 Nm, i que està integrat a la caixa de canvis DSG de sis velocitats que distribueix la potència a les rodes davanteres. Una segona unitat elèctrica de fins a 85 kW i 270 Nm propulsa l’eix posterior. Tots dos eixos treballen de forma independent, de manera que el prototip compta amb una tracció intel·ligent a les quatre rodes que no requereix cap acoblament mecànic. Els tres motors col·laboren de forma altament flexible: el conductor de l’ŠKODA VisionS pot triar nombroses maneres operatius; des de la propulsió purament elèctrica fins les maneres de càrrega, sempre amb l’objectiu de la màxima eficiència. La bateria de ions de liti amb una capacitat de 12,4 kWh està situada davant de l’eix posterior.