El nou Opel Mokka X es presenta mundialment en el proper Saló Internacional de l’Automòbil de Ginebra (del 3 al 13 de març de 2016) i arribarà al mercat aquesta propera tardor amb el seu característic disseny exterior renovat, un nou interior i una sorprenent nova generació de sistemes multimèdia que el convertiran en un dels SUV millor connectats del mercat.

Opel-Mokka-X-299151

Juntament amb la generació de motors “dièsel silenciosos” llançada recentment, el nou Mokka X ampliarà l’oferta de motors de gasolina amb el motor 1.4 turbo d’injecció directa de nova generació amb tecnologia Start / Stop, que estarà associat a una caixa de canvis automàtica i tracció a les quatre rodes.

El Mokka X és el primer model que introduirà l’identificador pels futurs vehicles SUV i crossover d’Opel, afegint la “X” que destaca una personalitat més aventurera i robusta que la que mostren els models de gammes més tradicionals.

Amb una mida de 4,28 metres de llarg , el seu aspecte esportiu i l’elevada posició de conducció, el SUV compacte segueix augmentant la seva popularitat, s’han venut ja més de 500.000 unitats a tot Europa, convertint-lo en un dels models més populars en el seu segment.

Opel-Mokka-X-299147

El nou exterior del Mokka X mostra una actitud robusta. El nou disseny de la seva frontal s’alinea amb el nou disseny d’Opel, incloent la graella frontal amb forma d’ala i la característica forma d’ala en les llums diürnes LED dels fars davanters. També, mostra més superfícies esculpides amb precisió i elegància, amb menys elements plàstics. Tot això atorga al Mokka X una silueta més ampla, més sòlida i més enèrgica.

Aquesta nova silueta es continua en la part posterior amb una altra característica forma d’ala en els pilots, opcionalment disponibles amb tecnologia LED. El lateral de la carrosseria manté els seus trets esculpits elegantment i un esportiu vora que realça les formes musculoses i atlètiques a la part baixa de la carrosseria: Els nous i cridaners colors com el “Taronja Ambre” o el “Vermell Escarlata” afegeixen atractiu a Mokka X.

Opel-Mokka-X-299157

A l’interior, l’ambient del Mokka X ha estat completament redefinit. Es presenta un quadre de comandament completament nou inspirat en el nou Astra. El nou panell d’instruments s’organitza al voltant d’elements de forma més horitzontal. El seu aspecte és més simple i pur, al mateix temps que més precís en la seva execució. La consola central, redissenyada completament voltant de la pantalla tàctil de 7 o 8 polzades de la nova generació de sistemes multimèdia a la qual ara es pot tenir accés a moltes funcions a través de la pantalla tàctil.

Després de la introducció de la nova generació de motors “dièsel silenciosos” d’1.6 litres amb 136 CV / 100 kW, la gamma de mecàniques del SUV d’Opel s’ampliarà pel costat dels gasolina. El motor 1.4 litres Turbo de Injecció Directa de 150 CV / 110 kW, que recentment ha fet el seu debut a la nova gamma Astra cinc portes, estarà disponible en combinació amb una caixa del canvi automàtica de sis velocitats amb tecnologia Start / Stop i la transmissió adaptativa (AWD) a les quatre rodes (6,6 l / 100 km i 154 gr / km; xifres preliminars d’emissions de CO2 i consum de combustible).

La tecnologia de tracció total amb un embragatge electromagnètic de discos múltiples és intel·ligent i eficient. Quan el ferm de la carretera està sec, les rodes davanteres són les que propulsen el vehicle (excepte quan arrenca el cotxe, que ho fa en mode AWD), assegurant que el consum de combustible es manté en xifres reduïdes. Depenent de les condicions de la carretera, la tracció varia de forma automàtica i imperceptiblement des del 100% a les rodes del davant sobre ferms secs i adherents, fins a una distribució màxima del 50% entre els eixos davanter i posterior, per exemple, quan la carretera està coberta d’una fina capa d’aigua o amb neu.

Opel-Mokka-X-299136

A més del sistema de tracció total (AWD), els enginyers d’Opel han seguit un cop més filosofia de la marca de fer accessible la tecnologia innovadora al grup més ampli possible de clients en introduir el sistema fars adaptatius intel·ligents LED. El sistema AFL LED s’adapta de forma automàtica els paràmetres d’il·luminació dels fars principals a les situacions de conducció, de manera que sempre s’aconsegueixen les millors prestacions d’il·luminació sense enlluernar a altres conductors. Ofereix nou funcions / paràmetres d’il·luminació diferents, com la llum de ciutat, la llum de carretera secundària, la manera de turisme, les funcions de llum de corba i llum de gir, les llum de marxa enrere i maniobra i la manera de parada ( ressò). Aquest sistema adaptatiu intel·ligent LED reemplaça a l’anterior sistema AFL amb fars Bixenon.

Opel-Mokka-X-299140
A més, la nova generació del sistema Opel Eye ofereix una càmera amb més resolució i un processador d’imatges millorat, el que té un impacte positiu en totes les funcions que suporta, incloent l’Assistent de Llum Llarga del sistema adaptatiu intel·ligent AFL LED. Donades les millors característiques de la càmera i el sistema de navegació opcional, el Detector de Senyals de Trànsit del Mokka X té ara més capacitat de detecció. L’Indicador de distància de seguretat (FDI) utilitza la càmera frontal per detectar el moviment per davant del vehicle i, l’Alerta de Col·lisió Frontal (FCA) avisa el conductor del perill potencial de xoc i ara, a més del senyal acústic i l’avís en el quadre de comandaments, s’inclou uns LED reflectants al parabrisa quan la distància entre el vehicle i el que precedeix es redueix molt ràpidament. La Alerta de Canvi Involuntari de Carril s’activa automàticament a velocitats per sobre dels 60 km / hi avisa el conductor en cas que abandoni el carril pel qual circula de forma no intencionada amb un testimoni en el quadre d’instruments i una alarma acústica .

El Mokka X rep també un nou element de confort: el sistema d’obertura i arrencada sense clau (Open & Start). El conductor ja no necessita prémer el botó d’obertura en el seu comandament a distància, només cal que el porti a la butxaca o bossa i al acostar-se al cotxe premi el petit botó que hi ha a qualsevol de les manilles per obrir o tancar el cotxe. El sistema de contacte i arrencada del cotxe tampoc necessita clau.