Jeep ha estat la marca automobilística que més ha crescut a Europa el darrer any. Els números de l’empresa nord-americana són espectaculars, amb un creixement percentual del 132%, gràcies als 88.200 cotxes venuts i matriculats al vell continent.

El creixement més gran de Jeep al continent europeu ha estat protagonitzat pel mercat italià, seguit dels mercats alemany i francès. Fins i tot a Espanya (tradicional feu dels fabricants alemanys) la marca nord-americana ha protagonitzat un creixement de les matriculacions de vehicles Jeep del 200% percentual respecte l’any anterior. En aquest sentit, la irrupció de nous models com el Renegade (petit SUV-B que ha enamorat als compradors del segment pel seu disseny i la seva mecànica) o el creixement sostingut del Grand Cherokee entre els  SUV de luxe.

jeep-renegade

A més dels excel·lents números europeus, la marca segueix creixent a Orient i al mercat asiàtic, tot i que de forma més moderada (un 10% percentual). Però l’autèntic feu de Jeep segueix essent Amèrica del Nord (Estats Units, Canadà i Mèxic), on la històrica marca manté el lideratge en diversos segments.

De fet, el creixement espectacular de Jeep a Europa i el seu lideratge als Estats Units i Canadà no fan més que reforçar l’aposta del grup FCA, que van apostar per Jeep com el cavall de Troia del gegant per assaltar els principals grups automobilístics mundials.