IMG_9298

El divendres 4 de desembre vam tenir l’oportunitat de visitar la 32ena edició de l’AutoRetro Barcelona, el Saló Internacional del Vehicle Clàssic de Barcelona, al Palau 8 del recinte firal de la ciutat comtal. Després d’haver travessat les Torres Venecianes i a mà dreta, ens esperaven més de 600 automòbils i motocicletes amb alguns anys al damunt i mil històries darrera els seus volants i manillars.

Entre el 4 i el 7 de desembre van passar pel saló més de 55.000 persones, que van certificar l’èxit de l’esdeveniment com a trobada de comerciants i aficionats als vehicles històrics. Durant la nostra estada, tot i ser divendres, es podia percebre molt bon ambient i gran volum de gent tafanejant entre les joies motoritzades, fent negocis i fins i tot tancant tractes davant nostre. Els col·leccionistes podien adquirir noves peces per la col·lecció, interessar-se en empreses de restauració de vehicles o comprar recanvis històrics i difícils de trobar, en els stands dels antiquaris especialitzats. També vam notar presencia de visitants d’altres paisos europeus, cosa que reflecteix internacionalització i augura èxit. Sentir parlar francés i italià davant de clàssics de marques com Ferrari o Porsche, atorga si més no, glamour.

Des de prototips de Seat, fins a supercotxes de totes les èpoques, passant per estrelles de ral·li i vehicles habituals dels carrers catalans que feien brillar els ulls als nostàlgics, van ser els protagonistes de l’AutoRetro 2015. A continuació us deixem la galeria d’imatges que vam fer durant la nostra visita, per tots els gustos i clubs de fans!